QUI SOM

L’educació infantil hauria de ser una vocació. I aquest és el meu cas. Des de que era una nena, la il·lusió per veure créixer els més petits i ser capaç d’acompanyar-los a ells i a les seves famílies als seus primers anys de vida va fer que els meus esforços s’encaminessin cap a ser Mestra d’Educació Infantil.

El futur d’una educadora infantil passa per les escoles bressol o llar d’infants. I així va ser. Vaig passar per diverses escoles bressol, tant públiques per fer les pràctiques com privades, a Mollet, Barcelona i Cerdanyola. A Kidsco (Barcelona) vaig passar més de 7 anys. Allà vaig conèixer unes companyes màgiques i, encara que van ser uns anys complicats, puc assegurar que vaig aprendre i vaig créixer com a mestra com a cap altre lloc. Després del naixement del meu fill Marcos l’any 2014 i d’un curs difícil a una altra escola bressol a Cerdanyola, va sorgir l’any 2015 una de les millors oportunitats que li poden succeir a una mestra d’educació infantil: crear el seu propi espai.

Fins llavors havia viscut a totes les escoles bressol una educació reglada, que m’ha ensenyat coses que comparteixo i coses que no, coses que volia per al meu fill i d’altres que no. I si ho vull per al meu fill, ho vull per la meva vida professional. Després de tants anys d’experiència no volia per al meu fill, per exemple, que estigués a una classe plena de nens. Sempre he pensat que tants nens a una mateixa classe era tot el contrari al que jo volia, perque no se’ls hi pot atendre com s’ha de fer. Imagina per un moment que tinguéssis fins a 20 fills… ¿podries cuidar-los i acompanyar-los a tots com voldries? Podríes intentar inculcar els valors que consideres adequats per al seu futur?

Y així va succeir. Poc a poc va anar naixent Un món màgic, un espai familiar i únic on el més important són els nens, al qual els hem d’acompanyar al seu creixement i aprenentatge, on ells ens marquen les seves metes i les seves il·lusions. Pero no ens hem d’oblidar que els nens no són l’unic important. Per a nosaltres, tant pares com mares, germansm, tiets, avis també ho són. Una relació basada en la confiança amb les famílies és la base.

Un “premi” a finals de 2015 va donar una empenta al nostre projecte. L’ajuntament de Cerdanyola i el Rotary Club ens van fer finalistes al concurs de millors projectes emprenedors.

Qui som

Chelo y NadiaAvui dia l’equip el formem la Nadia (Tècnic Superior d’Educació Infantil) i Chelo (Mestra d’Educació Infantil). Tant Nadia como jo tenim una gran experiència al món educatiu: ella més de 6 anys d’experiència com a educadora infantil i, en el meu cas, més de 10 anys d’experiència essent educadora i mestra. I ara, a més de mestra, directora.

Totes dues vam coincidir a l’escola bressol Kidsco a Barcelona fa ja més de 6 anys i lanys 2017 el nostre camí va creuar-se una altra vegada. El fet que ens coneguem i sapiguem com treballem fa que la confiança entre ambdues sigui un punt realment molt positiu per al funcionament d’Un món màgic. Sens dubte, és molt important tenir com a companya a una persona amb la que, només creuant una mirada, puguis saber què ha passat, què has de fer o com has d’actuar en un moment donat.. I això no és innat; això es fruit del treball i de l’experiència i, per sort, això ja no ho hem de buscar. La forma de treballar a l’escola bressol on vam coincidir al passat ha fet que tinguem un esperit de treball, un ordre i una forma de fer les coses molt semblant.

Treballar a gust i amb persones que pensen de la mateixa manera que tu què és l’educació infantil i que valoren aquesta professió, acaba sent beneficiós per a totes les parts involucrades: els nens i nenes, les famílies i nosaltres. I donada la meva experiència al món educatiu, és molt difícil ‘aconseguir. Per sort, nosaltres ho tenim.

El meu currículum el podeu veure aqui

Missió, visió i valors

Tot projecte ha de tenir una missió, una visió i uns valors. Aquests han sigut, són i seran els nostres:debe tener una misión, una visión y unos valores. Estos han sido, son y serán los nuestros:

Missió. ¿Per què existim? En primer lloc, per ajudar a les famílies que tenen fills fins a 3 anys d’edat a conciliar la seva vida laboral i personal. En segon lloc, per intentar aprofundir en el vincle entre pares i fills fent-lo mitjançant un projecte de criança respectuosa, intentant ajudar en tot el que sigui possible per a que la relació entre ambdós sigui única i especial.

Visió. ¿Què volem ser? Volem ser l’alternativa real a les escoles bressol tradicionals. Volem canviar l’educació tradicional i ser la referència com a espai de criança respectuosa. El nostre objectiu es aconseguir el millor projecte gràcies a la innovació, qualitat i excelència professional, éssent referents en activitats sensorials i d’experimentació, amb l’objectiu de millorar els procesos d’aprenentatge dels nens, aconseguint d’aquesta forma la satisfacció tant dels nens com de les famílies.

Valors: els nostres valors defineixen qui som:

  • Sinceritat: sempre us direm què passa. Si el teu nen no ha menjat o no s’ha portat bé, oi que ho voldràs saber?
  • Il·lusió: què seria de la nostra professió sense il·lusió? Espais de criança com el nostre, escoles bressol, llar d’infants,… per nosaltres tota persona que formi part d’aquest món ha de tenir moltíssima il·lusió. Això mai ens faltarà!
  • Responsabilitat: Els VOSTRES fills śon la NOSTRA responsabilitat… respondrem a les vostres expectatives.
  • Qualitat: L’amor és la millor qualitat que qualsevol escola pot oferir. Per això, farem les coses de la millor manera que sabem. I si no sabem alguna cosa, doncs l’aprendrem.
Anuncis